Nieuws /

5e editie opnieuw Alkmaars sportfeestje

Door de bruisende en sfeervolle binnenstad van Alkmaar liepen vanavond 8.500 hardlopers die meededen aan de Alkmaar City Run by night. Toen de schemer viel stond de kaasstad in extase: deelnemers waren uitgedost met lichtjes, toeschouwers stonden joelend aan de kant en bewoners stonden massaal voor hun voordeur om de lopers een warm hart toe te dragen. De 5e editie, georganiseerd door Le Champion, was weer een zeer geslaagd Alkmaars sportfeestje.

De jongste hardlopers beten vanavond het spits af tijdens de Rollebol Kids Run. Een record aantal van 1.000 kinderen deed vanavond mee. De 4-, 5- en 6-jarigen, soms begeleidend door een sportieve ouder, sjeesden over het parcours van 800 meter rond de Grote Kerk. De iets oudere kinderen t/m 12 jaar volbrachten 1.600 meter en finishten onder een stralende zon.

Toen de avond vorderde, kwam de sfeer er goed in met de opzwepende muziek bij de warming-up van de 5 km deelnemers. Meervoudig wereldkampioen boksen, Esther Schouten, maakte de spieren op een speelse manier los. Om 21.00 uur werd het startschot gelost door Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, en kon het hardloopfeest echt beginnen. Minutenlang passeerden de hardlopers de streep; de één drukte gespannen zijn klokje in en ging er als een speer vandoor, de ander zwaaide lachend naar het vele publiek.

Van Malderen de snelste
Toen de start van de 10 km om 21.30 uur was viel de schemer. De lichtacts werden spectaculairder en ook de deelnemers gaven licht. De wedstrijdlopers passeerden als eerste de straten. De wedstijd werd gewonnen door Kristof van Malderen in een tijd van 33.15 minuten, voor Pim Molenaar en Davy Stieperaere. Bij de vrouwen zegevierde Jill Holterman in 36.13 minuten, tweede werd Fanos Tekle en derde Nicole Weijling-Dissel. Onder de businesslopers was het opvallend dat de Rabobank met 100 lopers aan de start stond. Rond 23.15 uur kwam de laatste deelnemer voldaan over de streep.

Onderweg kwamen de deelnemers bijna ogen te kort. Op iedere hoek van de straat stond een band of een dj en de horecapleinen waren gezellig druk. Vooral op de Platte Stenenbrug en de terrassen bij het Canadaplein, bij de start- en finish, waren afgeladen vol. Ook de inwoners van Alkmaar waren weer geweldig, zij hebben dit hardloopevenement echt omarmd en trokken alles uit de kast om de straten te versieren. Lichtsnoeren, slingers en partytenten sierden de straten.

Nog een paar hoogtepunten op de route: de lichtshow met de waterloper op de oude Gracht en de cheeringzones van All4running en Baanbereik. Het hardloopfeest werd afgesloten tijdens Swinging Night. Met de medaille om de nek genoten de deelnemers na van de swingende muziek in de kroegen.

Opbrengst Jeugdsportfonds Alkmaar € 2.025,-
Tijdens de Alkmaar City Run by night konden deelnemers geld doneren voor het Jeugdsportfonds Alkmaar. Ook haalden de kinderen van de Rollebol Kids Run geld in via een sponsorformulier. Er kon een mooi bedrag van € 2.025,- overhandigd worden.

De zesde editie van de Alkmaar City Run by night vindt plaats op woensdagavond 9 mei 2018. Dat is traditiegetrouw de avond voor Hemelvaartsdag.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief