• Nieuws
  • Zesde editie Alkmaar City Run by night uitverkocht!

Zesde editie Alkmaar City Run by night uitverkocht!

Inschrijven Rollebol Kids Run nog mogelijk

De belangstelling om 5 en 10 km hard te lopen door de binnenstad van één van de mooiste steden van Nederland is dit jaar wederom enorm groot. Op vrijdag 30 maart verkocht organisator Le Champion haar laatste startbewijzen voor de 6e Alkmaar City Run by night op 9 mei. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter op www.alkmaarcityrun.nl.

Dit jaar verschijnen 9.000 deelnemers aan de start, dat zijn er 500 meer dan vorig jaar. Organisator Le Champion spreekt daarom nu al van een succes. Door een aanpassing in de starttijd van de 5 km is het mogelijk om 500 extra hardlopers toe te voegen aan het deelnemersveld. De 10 km afstand is het meest populair onder de hardlopers, deze afstand was ook als eerste uitverkocht met 5.000 deelnemers.

De Alkmaar City Run by night is voor alle leeftijden, zo blijkt maar weer uit de inschrijvingen. De gemiddelde leeftijd is 36 jaar en de oudste deelnemer is 79 jaar. Het deelnemersveld komt voornamelijk uit de regio Alkmaar waarbij 1 op de 3 deelnemers ook echt uit Alkmaar komt. Daarnaast zijn de vrouwen goed vertegenwoordigd aan de start, ruim 54% van de deelnemers is vrouw ten opzichte van 46% mannelijke deelnemers.

Inschrijven Rollebol Kids Run nog mogelijk
Voor de jongste deelnemers van 4 t/m 12 jaar staat de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter op het programma. Voor de Rollebol Kids Run is geen deelnemerslimiet ingesteld, inschrijven is nog mogelijk t/m 23 april of op woensdagavond 9 mei. Alle kinderen lopen voor het goede doel Jeugdsportfonds Alkmaar. Deelnemers aan de 5 en 10 km konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het goede doel.