• Nieuws
  • Vernieuwd parcours Alkmaar City Run by night

Vernieuwd parcours Alkmaar City Run by night

De 9.000 deelnemers aan de uitverkochte Alkmaar City Run by night rennen op woensdagavond 9 mei over een vernieuwd 10 km parcours. Voor het eerst is het Burgemeesterkwartier opgenomen in de route en door werkzaamheden in het Emmakwartier is het parcours daar ook aangepast. De Hofdijkstraat en Paul Krugerstraat verdwijnen daarmee uit de route. Zowel de 5 als de 10 km passeert als vanouds alle swingende horecapleinen en de overige highlights van de bruisende binnenstad.

Na de start vanaf de Gasthuisstraat rennen de deelnemers aan de 10 km via onder andere het Clarissenbolwerk en het Ritsevoort naar het Emmakwartier. Door werkzaamheden is het parcours hier aangepast en gaan de deelnemers vanaf de Nieuwlandersingel via de Emmastraat, Julianastraat, Prins Hendrikstraat, Costerstraat en Van Houtenkade naar de Juliana van Stolberglaan. Vervolgens maken zij kennis met een nieuwe wijk in de route, het Burgemeesterkwartier. Bewoners aan de Burgemeester Palingstraat, Maclaine Pontstraat en de Van Houtenkade kunnen de deelnemers zo voor het eerst livé vanuit hun woning van aanmoedigingen voorzien. De laatste wijziging in de 10 km route is de aanpassing in Oud Rochdale. De route gaat niet meer via de K. van Het Veerstraat maar de hardlopers rennen langer door op de Blekerskade en gaan via de Meester P.J. Ttroelstrakade naar de N.G. Piersonstraat. De organisatie hoopt dat de bewoners er hier net zo’n feest van maken als in de K. van Het Veerstraat het geval was. Meer informatie en de routekaart van de vernieuwde route is te vinden op de website van de Alkmaar City Run by night.

Swinging Night
Nadat de 9.000 hardlopers hun welverdiende medaille bij de finish hebben opgehaald kunnen zij nog tot in de late uren genieten van de (live)muziek in de stad. Diverse horecagelegenheden hebben de handen ineen geslagen om de hardlopers én hun supporters een swingende afterparty te geven. Het Swinging Night programma van diverse horeca is te vinden op de website van de Alkmaar City Run by night of in de vernieuwde app die te downloaden is in de Appstore of Playstore.

Kom de hardlopers aanmoedigen
Tijdens de Alkmaar City Run by night zorgen bewoners voor diverse aankleding lang het parcours en zijn de straten omgetoverd tot hardloopdecor. Bij onder andere de cheering zones langs het parcours staan vele toeschouwers de deelnemers aan te moedigen. Natuurlijk hebben deze hardloophelden ook alle support nodig. Enthousiastelingen die zelf niet deelnemen zijn dan ook van harte welkom om er samen met de deelnemers en bewoners een gezellig hardloopfeestje van te maken!

Inschrijven Kids Run nog mogelijk
De online inschrijving is sinds maandag 23 april gesloten. Kinderen die nog mee willen doen aan de Rollebol Kids Run kunnen op woensdagavond 9 mei tussen 18.00 – 19.00 uur zich nog inschrijven