• Nieuws
  • Alkmaar City Run by night zorgt voor spektakel in de stad

Alkmaar City Run by night zorgt voor spektakel in de stad

– Filmon Tefsu en Suzan Nieman winnen 10 km –

Op woensdagavond 9 mei liepen 9.000 hardlopers door de bruisende en sfeervolle binnenstad van Alkmaar. Tijdens deze zesde editie liepen de hardlopers over een vernieuwd parcours onder prima weersomstandigheden. Dit jaar snelden zij onder andere door het Burgemeesterkwartier en de Van Houtenkade. De hardlopers kregen ook dit jaar weer support van duizenden toeschouwers en meer dan 30 bands en dj’s langs het parcours. De Alkmaarse horeca haalde weer alles uit de kast tijdens Swinging Night, het bleef gezellig tot in de late uurtjes. Organisator Le Champion kijkt terug op een succesvol evenement.

Om 19.20 uur klonk het startschot voor de hardlooptalenten van Alkmaar en omgeving. Zij kwamen als eerste in actie tijdens de Rollebol Kids Run. Er stonden maar liefst 1.000 sportieve kinderen aan de start. Dit jaar startte de 5 km eerder om zo een betere spreiding op het parcours te realiseren. Om 20.45 uur werden zij weggeschoten door Mona Roorda namens Baanbereik. Er volgde een prachtige loop door de binnenstad en over de volle horecapleinen.

Om 21.30 uur werd het startschot gegeven voor de 10 km door Bianca van der Schaaf van Rabobank Alkmaar en omstreken. Het werd langzaam donker en de lichteffecten schenen door en over de hele stad, zoals de hardloper in de oudegracht en de lichtshow op de Sint Laurenskerk. Muziek klonk door de straten en de cheeringzones zorgden voor de extra boost bij de hardlopers. In de versierde en verlichtte straten stonden rijen mensen langs het parcours om de deelnemers richting de finish te juichen. De organisatie complimenteert de bewoners van Alkmaar voor het enthousiasme tijdens het hardloopevenement.

Filmon Tefsu en Suzan Nieman winnaars van editie 2018
Tijdens de 10 km vond ook de officiële wedstrijd plaats. Filmon Tefsu zette de snelste tijd neer van de heren met 32.14 en Suzan Nieman namens de dames met 38.23. Nic Oud werd winnaar van het businessklassement en bleef daarbij Rabobank Alkmaar en ERIKS net voor.

Opbrengst Jeugdsportfonds Alkmaar
Tijdens de Alkmaar City Run by night konden deelnemers bij inschrijving geld doneren aan het Jeugdsportfonds Alkmaar. Ook haalden de kinderen van de Rollebol Kids Run geld in via een sponsorformulier. Er is een recordbedrag van € 7.942,00 overhandigd aan Jeugdsportfonds Alkmaar.

De zevende editie van de Alkmaar City Run by night vindt plaats op woensdagavond 29 mei 2019.

Kijk voor meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl