• Nieuws
  • De inschrijving opent aanstaande maandag 25 maart

De inschrijving opent aanstaande maandag 25 maart

Het gezelligste Run & Swing evenement van Alkmaar

Op woensdagavond 29 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, barst er weer een groot Run & Swing evenement los in het centrum van Alkmaar. De Alkmaar City Run by night kent zijn 7e editie waarbij maar liefst 10.000 hardlopers uit de regio aan de start kunnen verschijnen. Vanaf aanstaande maandag 25 maart start de inschrijving voor de 5 en 10 kilometer individueel, Business Run en Rollebol Kids Run.

Le Champion maakt er ieder jaar samen met partners, bewoners en horeca een groot hardloopspektakel van. Bewoners verhogen de sfeer door de straten aan te kleden met slingers, lichtitems en extra muziek. Deelnemers rennen over bomvolle horecapleinen en met de diverse ‘cheering zones’ van partners wordt het feest compleet gemaakt.

Inschrijven
Door de run op de startbewijzen van afgelopen jaren heeft organisator Le Champion dit jaar besloten om de reguliere inschrijving gefaseerd te laten verlopen. Vanaf 09.00 uur kunnen alle bedrijven zich inschrijven voor de Business Run 5 of 10 km. Vanaf 12.00 uur gaat de individuele inschrijving voor dezelfde afstanden open, ook de Rollebol Kids Run opent om 12.00 uur. Leden van Le Champion hebben van 4 maart t/m 18 maart al kans gehad om gebruik te maken van de speciale voorinschrijving. 

Swinging Night
Na de sportieve prestatie op 29 mei is er reden genoeg om nog na te genieten in de sfeervolle binnenstad. Wie nog energie overheeft doet dit met de voetjes van de vloer, want aansluitend aan de Alkmaar City Run by night organiseert de horeca in Alkmaar “Swinging Night”. Diverse bandjes en DJ’s zorgen tot in de late uurtjes voor gezelligheid in de binnenstad.

Rollebol Kids Run
Tijdens de Alkmaar City Run by night komen ook onze jongste hardlooptalenten in actie. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Rollebol Kids Run. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen de strijd aangaan op de 800 meter, kinderen van 7 t/m 9 jaar kunnen kiezen tussen 800 of 1.600 meter en kinderen van 10 t/m 12 jaar rennen de 1.600 meter. Organisator Le Champion raadt de ouders van de kinderen aan om na 25 maart in te schrijven om de drukte op de website te vermijden. Op de Rollebol Kids Run is geen limiet, dus deelname is gegarandeerd.

Kijk voor meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl