• Nieuws
  • Meer dan 80% van de Alkmaar City Run by night startbewijzen al verkocht

Meer dan 80% van de Alkmaar City Run by night startbewijzen al verkocht

Nog maar enkele Businessteams beschikbaar

De inschrijving voor de Alkmaar City Run by night is afgelopen maandag geopend. Voor de komende editie op woensdagavond 29 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, is nu al meer dan 80% van de startbewijzen verkocht. In totaal zijn er voor de 5 en 10 km 9.000 tickets beschikbaar. Wie dit Run & Swing-evenement niet wil missen, wordt aangeraden zich snel in te schrijven. Dit kan, zolang de voorraad strekt, via www.alkmaarcityrun.nl.

Organisator Le Champion is blij met de grote belangstelling voor het evenement. De populairste afstand voor de Alkmaar City Run by night is al jaren de 10 km. In totaal zijn er nog zo’n 700 startbewijzen beschikbaar voor deze afstand. De 5 km is dit jaar ook erg geliefd en heeft zelfs na twee dagen nog maar 500 startbewijzen over.

Business Run
Bedrijven kunnen zich ook inschrijven voor dit gezellige hardloopevenement. Vitaliteit op de werkvloer wordt namelijk steeds belangrijker, dus doe samen met collega’s, partners en/of relaties mee aan de Business Run. De gezelligheid vooraf, tijdens en na de hardloopprestaties zijn kenmerkend voor dit onderdeel. Dat is ook te merken aan de populariteit bij de inschrijvingen, er zijn namelijk nog maar enkele teams beschikbaar. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden via de website.

Ieder jaar weer een feestje
Hardlopers uit de omgeving Alkmaar dragen het evenement een warm hart toe. Van de tot nu toe ingeschreven deelnemers komt 90% uit Alkmaar en omgeving. De Alkmaar City Run by night staat bekend om de enorm goede sfeer. Dit is te danken aan de bewoners en de horeca, zij zorgen samen voor slingers, lichtitems en extra muziek in de straten van Alkmaar. Hierdoor is het hardloopevenement uitgegroeid tot een feestje waar je bij aanwezig moet zijn, als deelnemer of als supporter.

Rollebol Kids Run
Er is ook aan de jongste hardlopers gedacht, zij kunnen deelnemen aan de Rollebol Kids Run. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar is er een route uitgestippeld over 800 meter. Kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar lopen over een route van 1.600 meter. De tussenliggende groep van 7 t/m 9 jaar mag zelf kiezen welke afstand zij lopen. Net als de volwassenen later op de avond lopen de kinderen van de Rollebol Kids Run langs de Kennemersingel en over het Ritsevoort. De 1.600 meter maakt nog een lus over de sfeervolle Oudegracht. Online inschrijven via www.alkmaarcityrun.nl kan t/m 15 mei, er is geen deelnemerslimiet. Er worden ruim 1.000 kinderen aan de start verwacht. Op de dag zelf kan ook nog ingeschreven worden.