10 km

De hoofdafstand tijdens de Alkmaar City Run by night is de 10 km. Je ziet tijdens de 10 km de gehele binnenstad en maakt nog een kleine lus buiten het centrum van Alkmaar. Geniet van al het moois wat Alkmaar jou te bieden heeft.

Parcours 10 km

De 10 km start op Bagijnenstraat, nabij het Canadaplein. Daarna ren je richting de Molen van Piet en kom je langs diverse cheeringzones waar veel supporters staan om jou aan te moedigen. Via de Nieuwlandersingel loop je naar de Emmastraat waar een aantal toffe acts jou laten verrassen. Via de Maurtiskade rennen deelnemers naar de Toelstrakade en benaderen zijn het 5-km punt. Gevolgd door het Kennemerpark naar de Oudegracht en de Laat. Hierna loop je door de oude stad Alkmaar via de Platte Stenenburg naar de Luttik Oudorp en Paardenmarkt. In de laatste kilometers passeer je het drukke Waagplein waar supporters jou helpen met de laatste kilometers richting de finish. De finish is op het Kerkplein waar rijendik met supporters staan om jou toe te juichen bij de finsh. 

Klik hier voor meer informatie over het parcours. 

Warming-up

Voorafgaand aan de start wordt er in het startvak een spectaculaire warming-up verzorgd door meervoudig wereldkampioen boksen Esther Schouten. Zorg dus dat je uiterlijk 15 minuten voor jouw start in het startvak bent.

Start en finish

De start- en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein. De omkleedruimte in de kerk bevindt zich naast de start. 

Start

Startvakken

Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Starten in een ander startvak is absoluut niet toegestaan! 

Zodra de definitieve startnummers en starttijden bekend zijn zullen we deze hier definitief plaatsen. Onderstaande zijn onder voorbehoud!

10 kilometer Startnummers Starttijd Startvak Kleur
Wedstrijd 1-199 21.30 uur 1 Geel
Business 200-1499 21.30 uur 2 Groen
Le Champion Leden 1500 – 2999 21.30 uur 3 Oranje
Recreatiegroep 1 3000 – 4499 21.40 uur 4 Blauw
Recreatiegroep 2 4500 – 5999 21.50 uur 5 Rood

Omkleden
Wil je je omkleden, dan is dit tussen 19.30 en 00.00 uur mogelijk in de Sint Laurenskerk. Ook kun je hier afspreken met jouw loopmaatje(s).

Kledinginname
Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname, ook in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico.

Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.

Finish

Alle looponderdelen finishen op het Kerkplein. Na de finish loop je door naar de uitdeelpost en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje AA Drink Iso-Lemon. 

Prijsuitreiking
Om 22.30 uur vindt de prijsuitreiking voor de 10 km wedstrijd plaats op het podium op het Canadaplein.