10 km

De hoofdafstand tijdens de Alkmaar City Run by night is de 10 km. Je ziet tijdens de 10 km de gehele binnenstad en maakt nog een kleine lus buiten het centrum van Alkmaar. Geniet van al het moois wat Alkmaar jou te bieden heeft.

Parcours 10 km

Na de start loop je via de Geest door het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. 
Vervolgens via de Vrouwenstraat en het Ritsevoort richting het Emmakwartier en loop je door het Burgemeesterkwartier. Dit is een nieuw stuk in de route dit jaar. Na de Graaf Jankade en de Frederik Hendriklaan loop je via Oud-Rochdale naar de Baansingel. Via het Kennemerpark en de Oudegracht kom je in de winkelstraat de Laat. Hierna loop je door de oude stad van Alkmaar via de Platte Stenenbrug naar Luttik Oudorp en de Paardenmarkt. In de laatste kilometer passeer je het Waagplein en via de Langestraat bereik je de finish op het Kerkplein.

Klik hier voor meer informatie over het parcours. 

Warming-up

Voorafgaand aan de start wordt er in het startvak een spectaculaire warming-up verzorgd door meervoudig wereldkampioen boksen Esther Schouten. Zorg dus dat je uiterlijk 15 minuten voor jouw start in het startvak bent.

Start en finish

De start- en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein. De omkleedruimte in de kerk bevindt zich naast de start. 

Start

Startvakken

Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Starten in een ander startvak is absoluut niet toegestaan! 

10 kilometerStartnummersStarttijdStartvakKleur
Wedstrijd1-19921.30 uur1Geel
Business200-149921.30 uur2Groen
Le Champion Leden1500 – 299921.30 uur3Oranje
Recreatiegroep 13000 – 449921.40 uur4Blauw
Recreatiegroep 24500 – 599921.50 uur5Rood

Omkleden
Wil je je omkleden, dan is dit tussen 19.30 en 00.00 uur mogelijk in de Sint Laurenskerk. Ook kun je hier afspreken met jouw loopmaatje(s).

Kledinginname
Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname, ook in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico.

Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.

Finish

Alle looponderdelen finishen op het Kerkplein. Na de finish loop je door naar de uitdeelpost en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje AA Drink Iso-Lemon. 

Prijsuitreiking
Om 22.30 uur vindt de prijsuitreiking voor de 10 km wedstrijd plaats op het podium op het Canadaplein.