Hoe doe je mee?

Deelnemen aan de Virtual Alkmaar City Run by night gaat via de Racemap app. Belangrijk is natuurlijk wel dat je je eerst inschrijft voor dit evenement. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen. 

Inschrijven​​​

Dit is hoe het werkt:

1. Download vanaf maandag 12 april de Racemap App in de App Store of Google Play Store. Zoek naar ‘Racemap’.

2. Voor het registreren van jouw Virtual Alkmaar City Run by night heb je een unieke app-url nodig. Deze ontvang je op 10 mei via de mail. Vervolgens kun je je naam en startnummer controleren. Via de uitgebreide instructies kun je de stappen verder doorlopen omtrent het activeren van jouw startnummer en live-tracking.

3. Zet in jouw eigen omgeving een parcours uit voor de afstand die jij hebt gekozen (5 of 10 km voor de volwassenen en 800 of 1.600 meter voor de kinderen). Vermijd hardlopen in hele kleine rondjes, omdat het GPS signaal van jouw sporthorloge of tracker dan mogelijk niet altijd even nauwkeurig genoeg is. Deel het parcours met jouw familie en vrienden voor support en verzorging onderweg (bijvoorbeeld via WhatsApp). Via de Racemap app kunnen jouw supporters ook zien waar jij aan het lopen bent.

4. Je ontvangt een gepersonaliseerd startnummer via de mail. Print deze uit en speld jouw startnummer op tijdens jouw run voor het echte Alkmaar City Run by night gevoel!

5. Voor de registratie van jouw finishtijd maken wij gebruik van de Racemap app. Na voltooien van jouw run, wordt jouw tijd automatisch geüpload in de live-uitslagen. Het is ook mogelijk om jouw gelopen run door middel van een activity tracker te uploaden. Hierdoor hoef je je telefoon niet mee te nemen.

6. Loop de door jou gekozen afstand tussen woensdagavond 12 mei (18.00 uur) en zondag 16 mei. Tussentijds pauzeren is toegestaan, maar de afstand dient wel als een aaneengesloten run voltooid te worden.

7. Download na afloop een digitaal finishcertificaat en bekijk jouw positie op de uitslagenpagina!