10 km

Je ziet tijdens de 10 km de gehele binnenstad van Alkmaar en je maakt nog een kleine aantrekkelijke lus aan de zuidkant van het centrum. Geniet van al het moois wat Alkmaar jou te bieden heeft.

Parcours

De 10 km start op de Molenbuurt, nabij het Canadaplein. Daarna loop je richting de Molen van Piet en kom je langs diverse cheeringzones waar veel supporters staan om jou aan te moedigen. Via de Nieuwlandersingel door naar de Emmastraat waar een aantal toffe acts jou laten verrassen. Via de Mauritskade naar de Toelstrakade en benaderen deelnemers het 5-km punt. Gevolgd door het Kennemerpark naar de Oudegracht en de Laat. Hierna loop je door de oude stad Alkmaar via de Platte Stenenburg naar de Luttik Oudorp en Paardenmarkt. In de laatste kilometers passeer je het drukke Waagplein waar supporters jou helpen met de laatste kilometers richting de finish. De finish is op het Kerkplein waar jouw supporters staan om je toe te juichen bij de finish. 

Start en finish

De start en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Molenbuurt nabij het Canadaplein.

Startvakken
De 10 km start om 21.30 uur. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd.

Let op! Starten in een ander startvak is absoluut niet toegestaan!

Starttijden

Onderdeel
Kleur startvak
Starttijd
WedstrijdGeel21.30 uur
Business RunGroen21.30 uur
Le Champion ledenOranje21.40 uur
Recreatiegroep 1Blauw21.50 uur
Recreatiegroep 2Rood22.00 uur

Finish

De finish is op het Kerkplein. De tijdslimiet van de 10 km km is 90 minuten. De finish sluit om 23.30 uur.

Overige deelnemersinformatie

Kleding
Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico. Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.
AfstandAA Drink Iso LemonWater
3 km
7 km

Finish
Prijzen
De 10 km is een officiële wedstrijd, waarbij geldprijs zijn te winnen. Klik hier voor het prijzenschema. De prijzen worden enkele weken na het evenement overgemaakt. 
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 10 km is om 22.30 uur op het podium op het Canadaplein in Alkmaar. De volgende winnaars worden gehuldigd: 

- Top 3 mannen overall
- Top 3 vrouwen overall
Inschrijven