10 km

De hoofdafstand tijdens de Alkmaar City Run by night is de 10 km. Je ziet tijdens de 10 km de gehele binnenstad en maakt nog een kleine lus buiten het centrum van Alkmaar. Geniet van al het moois wat Alkmaar jou te bieden heeft.

Parcours 10 km

De 10 km start op Bagijnenstraat, nabij het Canadaplein. Daarna loop je richting de Molen van Piet en kom je langs diverse cheeringzones waar veel supporters staan om jou aan te moedigen. Via de Nieuwlandersingel door naar de Emmastraat waar een aantal toffe acts jou laten verrassen. Via de Maurtiskade naar de Toelstrakade en benaderen deelnemers het 5-km punt. Gevolgd door het Kennemerpark naar de Oudegracht en de Laat. Hierna loop je door de oude stad Alkmaar via de Platte Stenenburg naar de Luttik Oudorp en Paardenmarkt. In de laatste kilometers passeer je het drukke Waagplein waar supporters jou helpen met de laatste kilometers richting de finish. De finish is op het Kerkplein waar rijendik met supporters staan om jou toe te juichen bij de finsh. 

Warming-up
Voorafgaand aan de start wordt er in het startvak een spectaculaire warming-up verzorgd door meervoudig wereldkampioen boksen Esther Schouten. Zorg dus dat je uiterlijk 15 minuten voor jouw start in het startvak bent.

Start en finish

De start- en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein. De omkleedruimte in de kerk bevindt zich naast de start. 
Start
De 10 km start om 21.30 uur. 

Finish
De finish is op de het Kerkplein. Door de BibTag wordt jouw eindtijd geregistreerd bij het passeren van de chipmatten. Zoek bij de finish zoveel mogelijk de zijkanten op, hier is het minder druk. Loop door naar de uitdeelpost, hier ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje AA Drink Iso-Lemon. Ook kun je hier water drinken. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Startvakken
Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Starten in een ander startvak is absoluut niet toegestaan! 

Zodra de definitieve startnummers en starttijden bekend zijn zullen we deze hier definitief plaatsen. Onderstaande zijn onder voorbehoud!
10 kilometer
Startnummers
Starttijd
Startvak
Kleur
Wedstrijd 1 - 199 21.30 uur 1 Geel
Business 200 - 1499 21.30 uur 2 Groen
Le Champion Leden 1500 - 2999 21.30 uur 3 Oranje
Recreatiegroep 1 3000 - 4499 21.40 uur 4 Blauw
Recreatiegroep 2 4500 - 5999 21.50 uur 5 Rood

Tijdslimiet en klokken 10 km

De limiet voor de 10 km is 90 minuten na de laatste start. 

Klokken en kilometerpunten
Bij de start, op het 5 km punt en de finish staan tijdklokken opgesteld. Deze klokken worden geactiveerd bij de start van de wedstrijdloop. Onthoud bij de start de tijd op de klok, zodat je onderweg jouw tussentijden kunt berekenen.

Bekijk hier het overzicht van de doorkomsttijden per straat. 

Kledinginname

Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname, ook in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico. Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.

Omkleden
Wil je je omkleden, dan is dit tussen 19.30 en 00.00 uur mogelijk in de Sint Laurenskerk. Ook kun je hier afspreken met jouw loopmaatje(s).

Verzorgingsposten

Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

AfstandVerzorging
3 kmwater 
7 kmwater
finishwater en sportdrank

Wedstrijd

Om 22.30 uur vindt de prijsuitreiking voor de 10 km wedstrijd plaats op het podium op het Canadaplein.