5 km


5 km


De 5 km is een afstand die geschikt is voor iedere hardloper. Sportief een rondje door het centrum van Alkmaar rennen en afsluiten bij Swinging Night. 

Parcours 

Na de start loop je via de Geest door het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Daarna via de Vrouwenstraat en het Ritsevoort richting de Oudegracht en naar winkelstraat de Laat. Vervolgens loop je door de oude stad van Alkmaar via de Platte Stenenbrug naar Luttik Oudorp en de Paardenmarkt. In de laatste kilometer passeer je het Waagplein en via de Langestraat bereik je de finish op het Kerkplein.

Start en finish

De start en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Molenbuurt nabij het Kerkplein.

Start

Startvakken
De 5 km start om 20.30 uur. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Starten in een ander startvak is absoluut niet toegestaan!

Starttijden

Onderdeel
Kleur startvak
Starttijd
Business RunGroen20.30 uur
Middelbare scholenOranje20.40 uur
Recreatiegroep 1Blauw20.50 uur
Recreatiegroep 2Rood21.00 uur

Finish

De finish is op het Kerkplein. De tijdslimiet van de 5 km km is 45 minuten. De finish sluit om 23.30 uur.

Overige deelnemersinformatie

Kleding
De kledinginname heeft sinds 2024 een nieuwe locatie gekregen, het is dus niet meer mogelijk om je kleding in te leveren in de Sint Laurenskerk. Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname op de Paardenmarkt. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico. Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.
AfstandAA Drink Iso LemonWater
2,5 km
Finish