Supporters

De Alkmaar City Run by night staat bekend om de gezelligheid op woensdagavond voor Hemelvaartsdag. Even sportief een rondje van 5 of 10 km rennen en daarna een drankje drinken met vrienden, familie of collega’s in een gezellig café. De bewoners langs het parcours komen naar buiten en versieren de straten met lichtjes, fakkels en slingers. Voor supporters zijn de volgende locaties ideaal om de lopers aan te moedigen:

  • De start vanuit de Molenbuurt 
  • Kerkplein waar alle afstanden finishen
  • De gezelligheid op het Canadaplein
  • De Cheering Zones op het parcours

Muziekacts langs het parcours

Langs het parcours is het goed vertoeven en kan je de deelnemers aanmoedigen. Bewoners versieren de straten met slingers, spandoeken en ballonnen en op 40 locaties langs het parcours vinden muziekoptredens en andere acts plaats. Bekijk de locaties en het overzicht van de speciale muziekacts bij de afstanden op de routekaartjes. 

Finish
De finish van alle onderdelen is via de Langestraat op het Kerkplein. Ook hier kun je jouw bekenden aanmoedigen. Daarnaast is er op het Canadaplein een speciaal podiumprogramma, met de prijsuitreiking wedstrijd 10 km, de Business Run én de uitreiking van de cheque voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar. Ook draaien DJ’s lekkere plaatjes.

Swinging Night
Traditiegetrouw vindt ieder jaar op de avond voor Hemelvaart in mei het evenement Swinging Night plaats in Alkmaar. De uitgaansgelegenheden staan dan in het teken van live muziek en veel gezelligheid. In en om de cafés in de binnenstad vind je bandjes.

Cheering Zone
Je kunt de lopers ook aanmoedigen in de cheering zone, deze zijn op zowel de 5 als 10 km geplaatst. De gehele avond is er live muziek door de stad te horen en kun je genieten van divers entertainment. De lopers kunnen jouw ‘cheer’ goed gebruiken. Kom met de fiets of het openbaar vervoer richting Alkmaar! 

Bereikbaarheid
Wil je meer weten over de bereikbaarheid van Alkmaar? Klik dan hier.