Overige informatie

Statistieken

Wil je de statistieken van eerdere jaren bekijken? Klik dan hier. 

Kledinginname

Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de kledinginname, ook in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico.

Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.

Verzorging

Le Champion streeft naar optimale verzorging tijdens de Alkmaar City Run. Een goede voorbereiding op het evenement is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan de Alkmaar City Run.

Verzorging deelnemers
Bekijk hier de verzorgingsposten van de Alkmaar City Run.

Inzet AED's
De Atletiekunie is op grootschalige wijze gestart met de inzet van AED’s (ofwel de Automatische Externe Defibrillator) bij middelgrote tot grote hardloopevenementen. Gebleken is dat de drempel om te starten met hardlopen steeds lager is komen te liggen. Hardlopen is een erkend middel om gezond en fit door het leven te gaan. In samenwerking met Procardio (www.procardio.nl de leverancier van de AED’s ) kan de Atletiekunie AED’s ter beschikking stellen voor dit loopevenement. Hierdoor kunnen risico’s op overlijden ten gevolge van hartstilstand tijdens het uitoefenen van de (hardloop)sport tijdens een loopevenement worden beperkt.