Bereikbaarheid

Wij adviseren je nadrukkelijk om lopend naar het start- en finishgebied te komen via de Bergerbrug (rotonde Geestersingel) of via de Paardenmarkt (Kanaalkade).

Per fiets

Kom je met de fiets, zet deze dan niet neer in het start- en finishgebied. Op de Paardenmarkt, op 150 meter van de start, zijn extra fietsenstallingen geplaatst. Kies bij voorkeur voor locaties buiten de Singel en het parcours zodat andere lopers hier geen hinder van ondervinden. Fietsers uit de richting Heiloo kunnen het makkelijkst gebruik maken van de fietsenstalling bij het Murmellius Gymnasium.

Per auto

Kom je met de auto naar Alkmaar dan kun je het beste jouw auto parkeren op Overstad of in de direct daaromheen liggende straten (Koedijkerstraat, Pettemerstraat en de Jagerstraat). Volg hierna de bordjes Centrum / Grote Kerk.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Alkmaar.

Openbaar vervoer

Vanaf station Alkmaar is het minder dan 10 minuten lopen naar de start en finish. Volg vanaf hier de bordjes Centrum/museum. Bovendien zijn er diverse busverbindingen naar het centrum. Alle gegevens over reizen met het openbaar vervoer naar Alkmaar vind je op www.9292.nl.