Bereikbaarheid

Voor een veilig verloop van de Alkmaar City Run by night worden diverse tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Het centrum en de zuidkant van Alkmaar zijn daarom vanaf 19.00 uur zeer beperkt bereikbaar. De straten die in het parcours zijn opgenomen worden 30 minuten voor de doorkomst van de eerste loper afgesloten. 

Wij adviseren je nadrukkelijk om lopend naar het start- en finishgebied te komen via de Paardenmarkt (Kanaalkade). De Bergerbrug is vanaf 17.30 uur voor al het verkeer afgesloten in verband met de start vanuit de Molenbuurt. 

Bereikbaarheidskaart 

Bekijk hier de overzichtkaart met toegang tot startvakken

Per fiets

Kom je met de fiets, zet deze dan niet neer in het start- en finishgebied. Op de Paardenmarkt, op 150 meter van de start, zijn extra fietsenstallingen geplaatst. Let op! Het gebruik van deze fietsenstalling is op eigen risico. Kies bij voorkeur voor locaties buiten de Singel en het parcours zodat andere lopers hier geen hinder van ondervinden. Fietsers uit de richting Heiloo kunnen het makkelijkst gebruik maken van de fietsenstalling bij het Murmellius Gymnasium.

Per auto

Kom je met de auto naar Alkmaar dan kun je het beste jouw auto parkeren op Overstad of in de direct daaromheen liggende straten (Koedijkerstraat, Pettemerstraat en de Jagerstraat). Volg hierna de bordjes Centrum / Grote Kerk.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Alkmaar.

Openbaar vervoer

Vanaf station Alkmaar is het minder dan 10 minuten lopen naar de start en finish. Volg vanaf hier de bordjes Centrum/museum. Bovendien zijn er diverse busverbindingen naar het centrum. Alle gegevens over reizen met het openbaar vervoer naar Alkmaar vind je op www.9292.nl.