Bewoners

Het parcours van de Alkmaar City Run by night verloopt door de binnenstad van Alkmaar. Vanaf 20.45 uur gaan de lopers van start vanuit de Bagijnenstraat door de prachtige stad Alkmaar. De laatste loper wordt om 23.30 uur verwacht bij de finish op het Kerkplein.

Het parcours voert door het centrum van Alkmaar en gaat daarbij langs vele horeca, winkels en woningen. Wij roepen alle (horeca)ondernemers en bewoners op om de doorkomst van de lopers onvergetelijk te maken. Hier kan aan worden bijdragen door bijvoorbeeld met verlichting te werken, lampjes op te hangen, de vlag uit te steken, muziek te maken en slingers op te hangen. Het is motiverend voor de lopers om hen aan te moedigen en te komen kijken langs het parcours.

Vanzelfsprekend geldt dat gelijktijdig met het loopevenement ook verkeersmaatregelen worden genomen om het parcours verkeersvrij te krijgen. Dit zal overlast geven voor bewoners aan het parcours en mogelijk ook voor de omliggende straten in de wijken die worden gepasseerd. Daarnaast is de doorgaande weg Willem de Zwijgerlaan / Juliana van Stolberglaan tussen 20.30 – 23.30 uur afgesloten.

Voor een veilig verloop van de Alkmaar City Run by night moeten diverse verkeersmaatregelen worden genomen waardoor het centrum van Alkmaar vanaf 19.00 uur beperkt bereikbaar is. De straten die in het parcours zijn opgenomen worden 30 minuten voor doorkomst van de eerste loper afgesloten.

Indien je vragen hebt over het evenement omtrent entertainment en eventueel geluidsoverlast kun je op de dag van het evenement tussen 19.00 en 23.30 uur contact opnemen.