Rollebol Kids Run

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en hou je van hardlopen? Doe dan mee aan de Rollebol Kids Run! 

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan online in en ontvang jouw startnummer per post thuis. De inschrijving is inclusief een unieke medaille en qoodybag bij de finish. Daarnaast ontvang je in de week na het evenement ook online foto’s op de uitslagenpagina of in de Le Champion app! 

Na-inschrijven is ook mogelijk ter plaatse op woensdag 25 mei van 18.00 tot 19.00 uur op het Canadaplein. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 3,50,-.

Warming-up

De start is vanuit de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein in Alkmaar. De starttijden per categorie vind je hieronder. 

Om 19.10 uur wordt er speciaal voor de jeugd een warming-up vanaf het podium op het Canadaplein verzorgt door balletschool Attitude. Zorg ervoor dat je hier bij bent! 

Start en finish

De start is vanuit de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein in Alkmaar. De starttijden per categorie zijn als volgt:
Rollebol Kids Run
Startnummers
Starttijd
Startvak
Kleur
0,8 km (4-5-6 jaar)K1 - K99919.20 uur1Geel
0,8 km (7-8-9 jaar)K1000 - K199919.30 uur2Groen
1,6 km (7-8-9 jaar)K2000 - K299919.40 uur3Oranje A
1,6 km (10-11-12 jaar)K3000 - K399919.50 uur3Oranje B
Finish
Alle looponderdelen finishen op het Kerkplein. Na de finish loop je door naar de uitdeelpost en ontvang je een herinneringsmedaille, wat te drinken en een qoodybag van Rollebol Kindercentra.

Parcours

Na de start loop je via de Geest door het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Daarna via de Vrouwenstraat en het Ritsevoort richting de Oudegracht. De 1.600 meter loopt een stuk over de Oudegracht. Beide afstanden lopen via de Koorstraat naar de finish op het Kerkplein.

Verzorging
Bij de finish ontvang je wat te drinken.

Begeleiding ouders
Ouders mogen alléén met kinderen van 4, 5 en 6 jaar meelopen over het parcours.

Sponsorloop

Met jouw deelname aan de Rollebol Kids Run kun je geld inzamelen voor het goede doel: Jeugdfonds Sport Alkmaar. Het Jeugdfonds Sport Alkmaar zorgt ervoor dat kinderen die niet zoveel geld thuis hebben, ook kunnen sporten bij een vereniging. Op de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur vind je meer informatie. Help ons dus zoveel mogelijk geld op te halen, zodat jouw leeftijdsgenootjes in Alkmaar ook mee kunnen doen op het gebied van sport.
Krijg een originele herinnering cadeau!
Voor het inzamelen van sponsorgeld is een speciaal sponsorformulier gemaakt, deze kun je onderaan deze pagina downloaden. Hiermee haal je geld op bij jouw buren, opa en oma, ouders en andere bekenden. Het sponsorformulier en het geld kan op woensdagavond 20 mei ingeleverd worden bij de stand van het Jeugdfonds Sport Alkmaar op het Canadaplein. Als je meer dan € 20,– ophaalt, krijg je van het Jeugdfonds Sport Alkmaar een originele herinnering cadeau!
Win! Win!
Onder de deelnemers die geld ophalen voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar wordt een prachtige prijs verloot! Zodra de prijs bekend is zullen wij dit hier bekend maken. De winnaars worden op woensdag 20 mei bekend gemaakt. Download hier het sponsorformulier.
Prijsuitreiking
De verloting en de uitreiking van de hoofdprijs en de cheque voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar vinden om 20.15 uur plaats op het podium op het Canadaplein.