Alkmaar City Run by night gaat virtueel plaatsvinden

De Alkmaar City Run by night gaat toch door! Dit jaar zullen er geen 10.000 hardloopliefhebbers staan te wachten op het Canadaplein op het startschot, maar organisator Le Champion biedt nu een virtuele editie aan, waarmee de gezellige Run & Swing beleving wordt aangeboden vanuit huis. Hoe gaat dit in z’n werk?

Hardlopers schrijven zich via een inschrijfformulier op de website van de Alkmaar City Run by night in. Vervolgens downloaden zij een nieuwe app en koppelen daar hun afstand met digitale startnummer. Dit is zoals gewoonlijk de 5 of 10 km. Deelnemers krijgen een unieke startcode toegestuurd, waarmee men vanaf 19.00 uur op 20 mei t/m 31 mei kan meedoen aan de virtuele editie van de Alkmaar City Run by night. Iedereen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit eigen omgeving deel te nemen, één belangrijke regel: loop alleen, de app registreert de tijd en afstand. Ook is de app aan te sluiten op sporthorloges. De eindstanden worden up-to-date gehouden in de app, zodat alle races kunnen worden geanalyseerd na afloop en er een klassement wordt opgemaakt.

Maak kans op te gekke prijzen
De Alkmaar City Run by night staat bekend om het gezellige Run en Swing feestje. De gezelligheid is even belangrijk als de prestatie. Daarom kan de organisatie er niet omheen om iets ludieks toe te voegen. Tijdens de Alkmaar City Run by night, dat traditioneel op de avond voor Hemelvaartsdag plaatsvindt, worden veel deelnemers gespot met feestelijke kleding en lichtjes. Le Champion wil lopers van de virtuele editie uitdagen om deze keer ook zo feestelijk mogelijk op pad te gaan, hiervan een foto te maken en deze delen via social media met #ACR20. De partners van de Alkmaar City Run by night: Rabobank, Rollebol, AA-Drink, Baanbereik en de Big Data Hub hebben voor de 3 meest feestelijke een te gek prijzenpakket samengesteld.

Let op! Inschrijven was mogelijk t/m donderdag 28 mei. Je hebt tot en met zondag 31 mei de tijd om jouw Alkmaar City Run by night te voltooien.

16-05-2020