5 km

De tweede afstand van de Alkmaar City Run by night is de 5 km. Een afstand die geschikt is voor iedere hardloper. Sportief een rondje door het centrum van Alkmaar rennen en afsluiten bij Swinging Night. 

Parcours

Na de start loop je via de Geest door het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel.
Daarna via de Vrouwenstraat en het Ritsevoort richting de Oudegracht en naar winkelstraat de Laat. Vervolgens loop je door de oude stad van Alkmaar via de Platte Stenenbrug naar Luttik Oudorp en de Paardenmarkt. In de laatste kilometer passeer je het Waagplein en via de Langestraat bereik je de finish op het Kerkplein.

Klik hier voor meer informatie over het parcours. 

Warming-up

Voorafgaand aan de start wordt er in het startvak een spectaculaire warming-up verzorgd door meervoudig Wereldkampioen boksen Esther Schouten. Zorg dus dat je uiterlijk 15 minuten voor jouw start in het startvak bent.

Start en finish

De start- en finish van de Alkmaar City Run by night bevinden zich in Alkmaar. Alle starts vinden plaats vanaf de Bagijnenstraat nabij het Kerkplein. De omkleedruimte in de kerk bevindt zich naast de start. 

Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Let op! Het is absoluut niet toegestaan om eerder of later te starten. 

5 kilometer Startnummers Starttijd Startvak Kleur
Business 6000 – 7199 20.45 uur 2 Groen
Le Champion Leden 7200 – 7999 20.50 uur 3 Oranje
Recreatiegroep 1 8000 – 9499 20.55 uur 4 Blauw
Recreatiegroep 2 9500 – 10999 21.00 uur 5 Rood

Omkleden
Wil je je omkleden, dan is dit tussen 19.30 en 00.00 uur mogelijk in de Sint Laurenskerk. Ook kun je hier afspreken met jouw loopmaatje(s).

Kledinginname
Na het omkleden kun je jouw kleding inleveren bij de Kledinginname, ook in de Sint Laurenskerk. Bij inlevering van jouw (kleding)tas krijg je een sticker op jouw startnummer geplakt. Na afloop kan je (tot 23.30 uur) aan de hand van dit nummer jouw tas weer ophalen. Inleveren is op eigen risico.

Let op: kleding die je in de startvakken achterlaat of aan de dranghekken vastbindt, wordt direct na de start verwijderd.

Finish

Alle looponderdelen finishen op het Kerkplein. Na de finish loop je door naar de uitdeelpost en ontvang je een herinneringsmedaille.